ЕВОЛЮЦІЯ ПОНЯТТЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ФРАЗЕОЛОГІЇ СФЕРИ ЕКОНОМІКИ ТА БІЗНЕСУ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - МАКСИМОВА, А. Я. (АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ГУМАНІТАРНІ НАУКИ», 2022)
Фразеологія стала важливою галуззю чистих та прикладних досліджень у західноєвропейській та північно- американській лінгвістиці. Фразеологія – нечітка частина мови. Фразеологізм – стійкий вираз із самостійним значенням, близьким до ідіоматичного. Фразеологізм – це стійке поєднання слів, яке виражає цілісне значення і за функцією співвідноситься з окремим словом. У системі фразеологічних одиниць англійської спостерігаються самі явища, які властиві лексичному складу російської: 1) багатозначність; 2) омонімія; 3) синонімія; 4) антонімія До складу фразеологізмів можна віднести всі сполучення слів, для яких характерні три основні параметри: приналежність до номінативного інвентарю мови, ознака повної або часткової ідіоматичності, а також властивість стійкості, що існує поряд з певною варіативністю, що проявляється в абсолютній або відносній відтворюваності сполучень слів в готовому вигляді. Наголошується на метафоричності фразеологізмів та їх експресивності. Особливе місце в фразеології займає сфера економіки та бізнесу, що є провідним словотворчим чинником, що обумовлено історичними подіями,. Інноваційна американська фразеологія сфери економіки та бізнесу охоплює міжнародну торгівлю, банківські операції, морські, сухопутні та повітряні перевезення. Розглядаючи фразеологізми доцільно розглянути сутність дефініції «інноваційна американська фразеологія» це новітні словотвірні форми та словосполучення, які нещодавно з’явилися у мові. Серед науковців філологів немає єдиного визначення сутності поняття «фразеологізм», оскільки у кожного науковця власний набір характеристик, що відрізняє фразеологізм від інших частин мови.